Goede work-life balance: win-win voor werknemer en werkgever

BLOG   -   Goede work-life balance: win-win voor werknemer en werkgever


22.05.2015


Investeren in een goede balans tussen werk- en privéleven is niet alleen van groot belang voor werknemers, ook de werkgever heeft er baat bij.

Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij 1671 werknemers. Als u als werkgever inspanningen levert om uw personeel te helpen in hun work-life balance, verhoogt u hun jobtevredenheid. Ze vertonen meer inzet en er ontstaat een sterkere band met uw organisatie.

Werk en privé kunnen vandaag de dag niet meer los van elkaar gezien worden. Helaas is de zoektocht naar een goed evenwicht tussen werk- en privéleven voor vele mensen nog steeds moeilijk. Slechts de helft van de werknemers voelt zich daarin gesteund door hun werkgever. Het is dus aangewezen om hier als organisatie op in te spelen, want het blijkt zijn vruchten af te werpen.

Werknemers die zich door hun werkgever geholpen voelen in het vinden van die balans zetten zich niet alleen meer in voor hun organisatie, ze hebben hun werk ook beter onder controle en voelen zich meer betrokken bij het bedrijf. Bovendien zijn ze erg tevreden met de tijd die ze spenderen aan ontspanning. Dit komt hun gevoel van vrijheid ten goede komt.

Als ondernemer is het stimuleren van een goede werk- privéleven voor uw werknemers dus aangeraden. Een mooie toegevoegde waarde die u hen kan aanbieden, zijn de leuke en straffe kortingen op het online voordelenplatform van Merits & Benefits. Ontdek hier de mogelijkheden.

Voor meer informatie over het onderzoek van Securex, kan u terecht op hun website.

Categorieën

Recente berichten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief