Mag ik mijn werknemers een tablet cadeau doen?

BLOG   -   Mag ik mijn werknemers een tablet cadeau doen?


04.12.2014


Had u het idee om dit jaar uw personeelsleden een tablet cadeau te doen als eindejaarsgeschenk? Denk dan best twee keer na.

Bedrijven kunnen werknemers niet zomaar een tablet belastingvrij verstrekken. Voor de wet is een tablet geen communicatiemiddel, maar een kleine computer, en dus zijn er strengere voorwaarden aan verbonden.

Een belangrijke vraag is dus of er voor de tablet een herclassificatie moet plaatsvinden. Als een tablet als communicatiemiddel wordt geclassificeerd, zoals een mobiele telefoon dan is dat fiscaal aantrekkelijker. Communicatiemiddelen kunnen volgens de wet belastingvrij worden verstrekt als ze voor een belangrijk deel zakelijk worden gebruikt. Voor computers geldt een strenger beleid: die mogen alleen belastingvrij aan medewerkers worden gegeven als ze ‘geheel of nagenoeg geheel’ zakelijk worden gebruikt.

Helaas oordeelt de rechtbank dat tablets niet kunnen worden aangemerkt als mobiel communicatiemiddel, maar als ‘kleine computer’. Daarom gelden de strengere regels. De grootte van het tablet heeft evenwel ook een belang. De Belastingdienst zelf trekt de grens bij een beelddiagonaal van meer dan 7 inch: dan gaat het om een computer, vindt de organisatie.Movie All Is Lost (2013)

Dit wil uiteraard niet zeggen dat een werkgever geen ander cadeautje kan geven met Kerstmis, zoals de exclusieve kortingen die u kan krijgen via Merits & Benefits.

Categorieën

Recente berichten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief