Eén jaar regering-Michel: koopkracht werkenden slechts lichtjes gestegen

BLOG   -   Eén jaar regering-Michel: koopkracht werkenden slechts lichtjes gestegen


09.10.2015


Koopkracht is voor de werkende Vlaming belangrijk goed. Het duidt aan hoeveel iemand kan kopen met zijn besteedbaar inkomen.

Na één jaar regering-Michel blijkt dat werkenden gemiddeld vijf euro maandelijkse koopkrachtwinst genieten. Niet echt om over naar huis te schrijven, en de indexsprong heeft nog niet eens plaatsgevonden. Gelukkig kunnen werkgevers via het voordelenplatform van Merits & Benefits de koopkracht van hun medewerkers wél aanzienlijk doen verhogen.

Koopkracht
Foto: Ivan Put

De regering-Michel heeft vooral de koopkracht van de lage lonen verhoogd, waardoor zij ongeveer 100 à 150 euro meer zouden overhouden per jaar, maar zeker is dit niet. We moeten ook rekening houden met de hogere zorgverzekering en de lagere woonbonus en er komen binnenkort maatregelen aan die de koopkracht gevoelig zullen verlagen. Denk maar aan de indexsprong.

Via het online voordelenplatform van Merits & Benefits heeft u als werkgever een alternatief om het loon van uw medewerkers aan te vullen en zo hun koopkracht te verhogen. Ze ontvangen meteen kortingen en promoties van talloze winkels, pretparken en webshops over heel België. Daardoor hoeven zij zich niet langer zorgen te maken over de nakende indexsprong.

Meer info over de maatregelen van de regering-Michel vindt u op de site van De Standaard.

Categorieën

Recente berichten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief