Consument wordt jaar na jaar prijsbewuster

BLOG   -   Consument wordt jaar na jaar prijsbewuster


29.05.2015


Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Neutraal Syndicaat voor de Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat ruim driekwart van de ondervraagde handelaars vaststelt dat de consument steeds prijsbewuster wordt.

6 op de 10 handelaars geven bovendien aan dat het aantal klanten dat bij hen een korting vraagt buiten de klassieke koopjesperiode het afgelopen jaar is toegenomen. ‘Na de wegebbende crisis leeft nu de vrees dat de besparingen die de regeringen treffen de consumptiekracht zullen aantreffen’, stelt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. De Belg is voorzichtig in zijn uitgaven en probeert steeds meer kortingen uit de brand te slepen. Sommige consumenten durven daarbij ver gaan en zitten niet om een leugen verlegen. Offertes worden vervalst of ze zeggen bijvoorbeeld dat ze een bepaald product elders goedkoper hebben gezien.

Toch doet 44 procent van de kleine zelfstandigen altijd wat van de prijs af wanneer het om trouwe klanten gaat, al dan niet via een klantenkaart of een kortingsbon en 9 procent geeft de klant een korting wanneer die een omvangrijk aantal items aankoopt. 34 procent van de handelaars gaat dan weer nooit in op een verzoek tot prijsvermindering.

Opvallend is dat 78 procent van de handelaars vindt dat de consument jaar na jaar prijsbewuster wordt, wat volgens NSZ grotendeels met perceptie te maken heeft. Diverse studies hebben immers aangetoond dat de koopkracht van de Belgen nog is toegenomen, ondanks de economische crisis.

Als handelaar is het dus zaak om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Aan de perceptie van de klant probeer je zo goed mogelijk tegemoet te komen. Via Merits & Benefits kan je als handelaar je aanbiedingen ter beschikking stellen op een gemanaged voordelenplatform, waar vele tienduizenden werknemers van de betere werkgevers in België bij zijn aangesloten.

Ontdek hoe het werkt en neem contact met ons op voor meer info.

 

(Bron: De Standaard)

Foto: Knack

Categorieën

Recente berichten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief