Het belang van een ideale work-life balans

BLOG   -   Het belang van een ideale work-life balans


04.12.2014


Als u als werkgever voldoende inspanningen levert om een goede work-life balans te bieden aan uw personeel, vertonen uw medewerkers een grotere trouw en binding aan hun werkgever.

Bovendien resulteert dit in een verhoogde jobtevredenheid, zijn ze productiever en meer gemotiveerd. Investeren in een work-life balans is dus van het grootste belang.

Een van de belangrijkste elementen is ‘flexibiliteit’. Dit kan zich manifesteren in bijvoorbeeld elke dag kunnen bepalen hoe laat men ’s morgens begint en ’s avonds eindigt. Een ander voorbeeld is dat de medewerkers vrij zijn om te bepalen vanaf waar er gewerkt wordt vandaag, thuis of op kantoor? In sommige organisaties ben je zelfs vrij in het bepalen van deeltijds of voltijds werken. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met een meerdere. Het bieden van de mogelijkheid alleen al zorgt voor een vrijheidsgevoel. Deze flexibiliteit geeft uw werknemers de kans werk en privé perfect in balans te houden.

Maar flexibiliteit is lang niet alles. Daarnaast kan u als werkgever uiteraard ook extra voordelen bieden zoals gezond voedsel op het werk, lidmaatschap van een sportclub, kinderopvang op het werk, trainingen, etc. En een van de leukste is uiteraard een eindejaarsgeschenk waarbij uw personeelsleden het hele jaar lang kunnen genieten van talloze exclusieve kortingen bij honderden winkels in heel België.

Denkt u aan deze mogelijkheden om uw werknemers een ideale werkomgeving te bieden? Dan bent u al een stap op weg. Maar vergeet vooral niet dat de informele steun die je continu kan bieden. Voor een organisatie is dit dé sleutel voor een perfecte work-life balans bij je personeel.

Categorieën

Recente berichten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief